De Prinsenwagen van carnavalsvereniging De Wallepikkers in Zaltbommel bij de nieuwe loods. Vorig jaar brandde de hal volledig af waarbij de praalwagen vlak voor het feest verloren ging.
Volledig scherm
De Prinsenwagen van carnavalsvereniging De Wallepikkers in Zaltbommel bij de nieuwe loods. Vorig jaar brandde de hal volledig af waarbij de praalwagen vlak voor het feest verloren ging. © ANP

Optocht in Zaltbommel gaat door, maar start wat eerder vanwege de storm

ZALTBOMMEL - De optocht in Mispelgat (Zaltbommel) gaat deze zaterdag door, ondanks de storm. Wel gaat de karavaan iets eerder van start, namelijk om 13.11 uur in plaats van 13.33 uur. 

Ook wordt de karavaan met praalwagens iets ingekort, zo laat carnavalsvereniging De Wallepikkers - de organisator van de optocht - weten op Facebook. De route gaat nu als volgt: Gisbert Schairtweg, Klipperstraat, Vergtweg, Prins van Oranjestraat, Gisbert Schairtweg, Boschstraat en dan eindigt de stoet op de Markt. 

Vorig jaar werd de optocht in Mispelgat nog veel harder getroffen door ongeluk; toen brandde de bouwloods af. Ondanks dat veel wagens waren vernietigd door de brand, ging de optocht toch door. 

Op deze manier kondigde CV De Wallepikkers aan dat de optocht in Mispelgat (Zaltbommel) doorgaat.
Volledig scherm
Op deze manier kondigde CV De Wallepikkers aan dat de optocht in Mispelgat (Zaltbommel) doorgaat. © CV De Wallepikkers

Overal houden carnavalsverenigingen het weer nauwlettend in de gaten. In Eindhoven werd de optocht voor deze zaterdag afgelopen vrijdag al afgelast. En ook andere optochten zijn al afgelast, zoals in Vlijmen en Dongen.
Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline.