Overleden fietser bij ongeluk met bedrijfswagen in Kerkdriel is 70-jarige inwoner

UpdateKERKDRIEL - Bij een ongeluk op de kruising van de Provincialeweg met de Grote Inghweg in Kerkdriel is zaterdagochtend een 70-jarige man uit Kerkdriel om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.

De man werd rond 10.30 uur aangereden door een bedrijfswagen. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder ook een traumahelikopter. Hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plekke.

Onderzoek

Agenten spraken een getuige en het team Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. De bestuurder van de bedrijfswagen is meegenomen naar het politiebureau waar hij werd gehoord. 

Uit het onderzoek blijkt dat de bestuurder van de bedrijfswagen vanaf de rotonde Alem kwam en over de Provincialeweg richting Velddriel reed. De 70-jarige man reed op het aangrenzende fietspad. 

Op het moment dat de bestuurder hem wilde passeren zou de fietser ter hoogte van de Grote Inghweg plotseling linksaf zijn geslagen. De bestuurder probeerde hem te ontwijken maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. 

Volledig scherm
Onderzoek na dodelijk ongeluk in Kerkdriel © Bart Meesters
Volledig scherm
Politie bij dodelijk ongeval in Kerkdriel © Bart Meesters
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde aan de Grote Inghweg. © Meesters Multi Media / Hans Verbeek
  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."