Volledig scherm
PAD-weekend, Ammerooie Got Talent, Nina en Fine als hoelameisjes © B Moerman

PAD-weekend voor jong talent in Ammerzoden erg snel uitverkocht

AMMERZODEN - Met een talentenjacht voor de jeugd en een drukbezochte afterparty sloot Ammerzoden gistermiddag het jaarlijkse PAD-weekend af. 'Niet eerder waren de kaarten zo snel uitverkocht.'

Zomerse acts domineren Ammerooie Got Talent, een talentenshow voor kinderen die traditiegetrouw deel uitmaakt van het vierdaagse dorpsfeest. Vooral jonge meisjes in kleurrijke outfits dansen op muziek van hun idolen. Een vierkoppige jury heeft na elk optreden een vriendelijk woord voor alle deelnemers, waarbij vooral de ouders vervuld zijn van trots. "Wij zijn veel zenuwachtiger dan zij", fluisteren twee moeders tijdens een K3-achtige act van hun oogappeltjes. "Zíj stappen met het grootste gemak dat podium op, wij zouden dat niet durven."

Goed gevuld

Ondanks het warme weer is de tent op het parkeerterrein van winkelcentrum De Haar goed gevuld. Guus-Jan Wintjes (28), secretaris van de organiserende stichting Promotie Ammerzoden Dorp (PAD), heeft er -net als zijn medebestuursleden en tientallen vrijwilligers- al vier dagen feest op zitten, maar lijkt onvermoeibaar. "Alle dagen verliepen super", vertelt hij, terwijl hij consumptiemuntjes staat te verkopen. "De tickets voor vrijdag- en zaterdagavond gingen als een jekko! Voor het eerst waren we al in de voorverkoop uitverkocht en moesten we heel veel nee verkopen. Het vrijdagprogramma was vooral bedoeld voor de jeugd, dit keer met onder meer de band Childsplay en met muziek van De lievelings dj's van je zusje. De zaterdag is gewoonlijk meer een familiegebeuren. Gisteravond had het feest de titel 'Meezingen voor het vaderland'." Ook overdag hadden meerdere activiteiten plaats, waarbij aan alle leeftijdsgroepen is gedacht. Zo was er donderdag de Pubquiz, op vrijdag stonden een seniorenmiddag en een beachvolleytoernooi op het programma en op zaterdag was er kindertheater en bingo.

Te weinig toegangskaarten

Nu er te weinig toegangskaarten waren voor het grote aantal liefhebbers, lijkt uitbreiding van het evenement voor de hand te liggen. Maar daar wil voorzitter Rick Hoskam (28) niets van weten. "We kunnen in deze tent 1000 mensen kwijt, maar kiezen ervoor om er maar 850 toe te laten. Dan kun je ook nog een beetje bij de bar komen. Als we een grotere tent zouden huren, moeten we naar een ruimere locatie ergens buitenaf. Daar voelen we weinig voor. Het moet een gezellig Ammerzodens dorpsfeest blijven, al merken we dat steeds meer bezoekers uit andere plaatsen in de Bommelerwaard komen."

Als rond 19.30 uur de afterparty is afgelopen, steken organisatoren en vrijwilligers de handen opnieuw uit de mouwen om in een paar uur de boel op te ruimen. "Morgen om 9 uur wordt de tent opgehaald. Dan maken we het plein schoon en kunnen de winkeliers weer als gewoonlijk zaken doen."