Volledig scherm
Peter Rehwinkel vlak voor zijn vertrek uit Zaltbommel. © Marc Bolsius

Peter Rehwinkel aan de slag als waarnemend burgemeester van Bergen

ZALTBOMMEL - Peter Rehwinkel wordt opnieuw waarnemend burgemeester. Hij gaat met ingang van 3 maart aan de slag in de gemeente Bergen (Noord-Holland). 

Dat heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, donderdagavond bekend gemaakt. Rehwinkel nam in september afscheid als waarnemend burgemeester van Zaltbommel

Hij kwam naar Zaltbommel toen Albert van den Bosch naar de Tweede Kamer vertrok en bleef 2,5 jaar. Inmiddels heeft de gemeente weer een vaste burgemeester: Pieter van Maaren. 

In de gemeente Bergen volgt Rehwinkel Hetty Hafkamp op. Zij wordt in maart 67 jaar en stopt er na twee ambtstermijnen mee. 

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.