Volledig scherm
© ANP XTRA

Politie plukt beschonken automobilisten van de weg in Brakel en Kerkdriel

BRAKEL - Tijdens een politiecontrole op de Van Heemstraweg in Brakel heeft de politie vrijdagavond meerdere personen aangehouden die onder invloed van alcohol of verdovende middelen waren. 

Een 27-jarige inwoner van het Gelderse Vuren bleek onder invloed van THC, de werkzame stof van wiet. Een speekseltest wees dat uit. De politie nam vervolgens een bloedproef af die voor onderzoek is opgestuurd. De man kreeg  een boete en een rijverbod van 24 uur opgelegd. Tevens bleek dat zijn rijbewijs eerder was ingevorderd. Hiervoor is een afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Een 21-jarige dorpsgenoot werd diezelfde avond aan een ademanalyse onderworpen. Daaruit bleek dat de verdachte te veel alcohol tot zich genomen had. Het kwam de verdachte op een proces-verbaal en een rijverbod van één uur te staan. 

Tijdens diezelfde controle werd een 24-jarige inwoner van Aalst aangehouden. Hij had een gebruikershoeveelheid speed (harddrugs) op zak waar hij vrijwillig afstand van deed. Wel werd hij op de bon geslingerd.

De politie hield de controle van 19.30 tot 22.00 uur. 

Strafbeschikking

Bij een reguliere controle, in de nacht van vrijdag op zaterdag, werd een 20-jarige, beschonken inwoner van Hedel beboet. Dat gebeurde op het Mgr. Zweisenplein in Kerkdriel. De automobilist kreeg een strafbeschikking van 300 euro. Ook legde de politie hem een rijverbod van drie uur op. 

In diezelfde nacht werd er op de A2, ter hoogte van Velddriel, nóg een inwoner van Vuren beboet. Hij, de 30-jarige man, was onder invloed van alcohol. Hij was dusdanig onder invloed, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij moet zich later verantwoorden voor de rechter.