Volledig scherm
PREMIUM
Een stapel luiers bij afvalverwerker ARN in Nijmegen. © Paul Rapp

Raad Zaltbommel is zwaar teleurgesteld in wethouder; oplossing voor luierafval blijft uit

ZALTBOMMEL - Diep teleurgesteld is de raad Zaltbommel dat er nog geen oplossing is voor de verwerking van luierafval. Wethouder Willem Posthouwer ontsnapte maar net aan een motie van treurnis.

Dat wethouder Willem Posthouwer in een bijzinnetje liet weten dat een oplossing voor de verwerking van luierafval nog niet in zicht is, ging er bij de Zaltbommelse politiek donderdagavond niet in. Posthouwer had beloofd dat er deze week een voorstel zou liggen over gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal. En dat hadden de raadsleden ook beloofd aan de mensen van wie ze vragen kregen. Deze week zou er duidelijkheid zijn over een oplossing. ,,En nu blijkt dat we die mensen al die tijd lulkoek hebben verkocht”, klonk het bij SP en CDA. ,,Ons geduld met deze wethouder is wel zo’n beetje op”, zei Martijn Stoutjesdijk van de SP.

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.