Volledig scherm
Restaurant La Provence in Zaltbommel. © Google Maps

Restaurant La Provence in Zaltbommel wint prijs

ZALTBOMMEL - Het Zaltbommelse restaurant La Provence heeft de Euro-Toques restaurantprijs 2018 gewonnen. Bij Euro-Toques Nederland zijn restaurants aangesloten die werken met duurzame streekproducten. 

Chef-kok en eigenaar Luc van Iersel kookt met vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit en zuivel uit de Bommelerwaard. En tijdens de jaarlijkse culinaire week in mei serveert hij het zogenaamde Poldermenu, waarbij hij de lokale leveranciers van zijn producten aan de gasten laat vertellen hoe ze te werk gaan. Volgens Euro-Toques Nederland heeft La Provence hiermee bewezen de kernwaarden van de organisatie op de juiste manier uit te dragen.  Luc van Iersel en zijn team kregen de prijs maandag uitgereikt in Rotterdam. 

La Provence is al het tweede Bommelerwaardse restaurant dat deze week in de prijzen valt. 't Ouwe Mestershuis in Gameren mag zich van de organisatie 'Eropuit in eigen land' de beste eetgelegenheid van Nederland noemen.