Nederland,  Hedel, Links Twan en rechts Bas van de Laar hangen de boom in de tuin vol met paaseieren.
Volledig scherm
Nederland, Hedel, Links Twan en rechts Bas van de Laar hangen de boom in de tuin vol met paaseieren. © copyright Marc Bolsius

Snollebollekes in de paaseierboom; hier wordt heel Hedel vrolijk van

HEDEL - Normaal worden ze er in Hedel al blij van, maar nu in tijden van corona helemaal. Adrian van de Laar en Trudie van Namen versieren jaarlijks rond Pasen een boom in de tuin van hun huis aan de Koningin Wilhelminastraat met grote kleurige paaseieren. 

,,Mijn moeder kwam op het idee na een bezoek aan Duitsland, waar eieren aan takken van de krulwilg een traditie zijn. Wij hadden zo'n boom in de tuin staan.”

Snollebollekes-onesie

Dat deden ze voor het eerst acht jaar geleden, toen Trudie in verwachting was van Twan. ,,Die is nu inmiddels oud genoeg om zelf de eieren op te hangen", vertelt zijn moeder. En dat doet Twan (links) dan ook samen met zijn drie jaar jongere broertje Bas. Ze klimmen in hun knalrode Snollebollekes-onesie op de steiger of in de boom, als er een keer een ei uitvalt.  ,,En dat gebeurt wel eens, want ze zijn van piepschuim en dus heel licht.” 

Het worden er elk jaar meer

,,Twee weken voor Pasen gaan ze erin, en twee weken erna halen we ze weer weg", vertelt Adrian. Het worden er elk jaar meer. ,,We bestellen ze op een Belgische site voor bloemschikartikelen. Ik denk dat we er nu 150 hebben.”

  1. Kat vermoedelijk beschoten met luchtgeweer, buurtbewoners zoeken dader en loven beloning uit

    Kat vermoede­lijk beschoten met luchtge­weer, buurtbewo­ners zoeken dader en loven beloning uit

    HEDEL - Een kat is dinsdag in Hedel vermoedelijk beschoten met een luchtgeweer. Het kogeltje van een paar millimeter is vrijdag operatief verwijderd door een dierenarts van Dierenartspraktijk Bommelerwaard-Zuid. Volgens een buurtbewoner is het niet de eerste keer dat dit gebeurt en zou er bij een eerder incident zelfs een kat zijn overleden. Zij looft een beloning van 250 euro uit voor de tip die naar de dader leidt.