Volledig scherm
Nederland, Multifunctioneel centrum Heerewaarden © copyright Marc Bolsius

Stichting van ‘De Steen’ Heerewaarden gooit handdoek in de ring

UPDATEHEEREWAARDEN - De stichting die multifunctioneel centrum De Steen in Heerewaarden exploiteert, zit in grote financiële problemen. Het bestuur heeft deze week besloten om de stichting te liquideren. 

Deze mededeling van wethouder Erik van Hoften zorgde dinsdagavond voor ontzetting in de commissie Samenleving en Financiën van de gemeente Maasdriel. Dat de Heerewaardense stichting het moeilijk had, was al wel bekend. Maar dat de problemen kennelijk zo groot zijn dat het bestuur geen uitweg meer ziet, schokte de lokale politiek. 

Eigen broek

Volgens wethouder Erik van Hoften was er in 2018 een financieel tekort en wordt dat ook voor 2019 verwacht. Multifunctioneel centrum De Steen, waarin de basisschool, sportclubs en verenigingsleven zijn ondergebracht, is pas twee jaar open. De accommodatie is door de gemeente  voor 3,8 miljoen euro neergezet. 

Afspraak was dat de beheersstichting daarna de eigen broek op zou houden. Dat is dus niet gelukt. Op dit moment is nog niet duidelijk wat hier precies de oorzaak van is. 

Oorlogssterkte

Wethouder Van Hoften zei dinsdagavond dat het nieuws op het gemeentehuis hard is aangekomen. ,,We gaan hier op korte termijn en op oorlogssterkte mee aan de slag.” 

Heerewaarden is niet het enige Maasdrielse dorp met dergelijke problemen. Ook in Hurwenen, Well en Hedel kost het moeite om het dorpshuis open te houden. 

Beheerder Martin Cocev, sinds november 2017 in dienst van de stichting,  heeft nog geen idee wat de ontwikkelingen voor hem betekenen.  ,,Dit heeft absoluut geen gevolgen voor de activiteiten bij De Steen. Ik doe er alles aan om de leefbaarheid die het centrum met zich meebrengt voor Heerewaarden te behouden.”

Bestuursleden van de stichting is gevraagd om een reactie, maar zij hebben nog niet gereageerd. 

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.