Volledig scherm
Maite Hontelé. © Emanuel Zerbos

Trompettiste Maite Hontelé is in de race voor Latin Grammy Award

LAS VEGAS/HAAFTEN - Een spannende dag voor de Nederlandse trompettiste Maite Hontelé. Vandaag worden in Las Vegas de Latin Grammy Awards uitgereikt. Hontelé, die opgroeide in Haaften, is met haar album Cuba Linda genomineerd voor de prestigieuze prijs in de categorie ‘Best Salsa Album’. 

Hontelé is een grote ster in Zuid-Amerika . De muzikante begon ooit met trompet bij fanfare Nieuw Leven in Haaften. Ze woonde jarenlang in Colombia, maar inmiddels weer in Nederland.

De tekst gaat verder onder de video

Music Meeting

Opvallend: Hontelé stopte vorig jaar na een burn-out met trompet spelen en is nu programmeur bij het Nijmeegse festival International Music Meeting. Op NPO2 is donderdag 21 november in Het Uur van de Wolf de documentaire Ademtocht - De vele gevechten van Maite Hontelé te zien over de moeilijke periode die Hontelé op doormaakt, juist op het moment dat ze op de top van haar roem is.

Hontelé neemt het in Las Vegas op tegen vier anderen: de Mario Ortiz All Star Band met 55 Aniversario,  Eddie Palmieri met Mi Luz Amor, Quintero’s Salsa Project met Nuestro Hogar en Tony Succar met Mas De Mi

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."