Wethouder Adrie Bragt, burgemeester Pieter van Maaren en commissaris van de koning John Berends bij 't Slot in Gameren.
Volledig scherm
Wethouder Adrie Bragt, burgemeester Pieter van Maaren en commissaris van de koning John Berends bij 't Slot in Gameren. © Gemeente Zaltbommel

Troost in tijden van corona: Fruitmanden voor ‘t Slot in Gameren van commissaris van de koning

GAMEREN - Bewoners van 't Slot in Gameren hebben uit handen van de Gelderse commissaris van de koning John Berends, burgemeester Pieter van Maaren en wethouder Adrie Bragt een fruitmand gekregen. 

De bestuurders gingen niet bij het zorgcentrum naar naar binnen, maar overhandigden die op gepaste afstand. 

Alle zorginstellingen in Zaltbommel met 24-uurszorg voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking krijgen een fruitmand van de gemeente. Dit als troost omdat ze de paasdagen vanwege de coronacrisis zonder hun naasten moeten doorbrengen. ,,Dit gaat het gemeentebestuur echt aan het hart", aldus de gemeente. 

 In totaal worden er 270 manden bezorgd. 

 1. Man (20) aangehouden in onderzoek handgranaat voor appartement in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'
  update

  Man (20) aangehou­den in onderzoek handgra­naat voor apparte­ment in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'

  KERKDRIEL - De politie heeft vorige week een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de handgranaat die op 13 januari voor een appartementencomplex in Kerkdriel werd gevonden. Het gaat om een 20-jarige man uit de regio Utrecht. In beelden van Opsporing Verzocht dinsdagavond is te zien hoe iemand het getal ‘99' met graffiti spuit naast de brievenbus, voordat de granaat werd gegooid.
 2. Boerenpicknick in Bommelerwaard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  Boerenpick­nick in Bommeler­waard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  HEDEL - In de schaduw bij melkveehouderij en boerengolf van de familie Van Zeelst is het heerlijk toeven. De vriendinnen Karin Penders uit Hedel en Vera Broks uit Breda hebben net de restjes van de uitgebreide boerenpicknick verzameld en het afval ingeleverd. ,,We hebben wel een beetje gesmokkeld, we hebben nog maar 0 kilometer gefietst. Maar de picknick was heerlijk met de volle roomboter en de smakelijke kaas. Leuk al die lokale producten. Het is hier super, we zien de koeien hier langslopen.”