Twee auto's verwoest door brand in Zaltbommel

VideoZALTBOMMEL - In Zaltbommel zijn dinsdagavond laat twee auto`s in vlammen op gegaan. Dat gebeurde rond 23.50 uur aan Theo van Rijnenlaan met de kruising van de Fiep Westendorplaan in Zaltbommel. 

Bij aankomst van de brandweer stonden twee geparkeerde auto’s in brand. De brandweer bluste de brand snel, maar kon niet voorkomen dat de voertuigen verwoest werden.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Na de brand heeft de politie zaken veilig gesteld en meegenomen. De plek rond de uitgebrande auto’s is door de politie afgezet. Mogelijk komt woensdag in de loop van de dag de forensische opsporing van de politie onderzoek doen naar de toedracht van de brand. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting.

Beide voertuigen stonden na verluid al enkele uren stil, waardoor een technisch mankement onwaarschijnlijk lijkt.

Bart Meesters Meesters/Multi Media
Volledig scherm
Bart Meesters Meesters/Multi Media © Bart Meesters Meesters/Multi Media
Bart Meesters Meesters/Multi Media
Volledig scherm
Bart Meesters Meesters/Multi Media © Bart Meesters Meesters/Multi Media
  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.