Volledig scherm
De Poorterij en de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. © Google Earth

Uitgebreid onderzoek naar toekomst Poorterij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Hoe moet het verder met sociaal en cultureel centrum De Poorterij in Zaltbommel? Aan het einde van dit jaar moet dat duidelijk zijn. De komende maanden staan in het teken van een uitgebreid onderzoek, waarbij niets wordt uitgesloten, zelfs andere huisvesting niet. 

Het onderzoek is nodig omdat eerdere pogingen om De Poorterij te privatiseren mislukt zijn. In december stelde de gemeenteraad geld beschikbaar voor een noodplan, waarmee De Poorterij in ieder geval tot en met het komende theaterseizoen gered is. In die tijd zal onderzocht worden hoe het nu verder moet. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad eind dit jaar een klap geeft op een toekomstbestendig plan. 

Volgens wethouder Adrie Bragt blijft de herinrichting van het aangrenzende gebied Bossche Poort een apart traject. ,,Maar we sluiten de ogen niet voor de samenhang die er natuurlijk wel is.”

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.