De gemeenteraadsvergadering van Zaltbommel was donderdagavond alleen via internet te volgen.
Volledig scherm
De gemeenteraadsvergadering van Zaltbommel was donderdagavond alleen via internet te volgen. © Brigit Groeneveld/BD

Uitgedunde gemeenteraad Zaltbommel in tien minuten klaar

ZALTBOMMEL - Exact tien minuten duurde de gemeenteraadsvergadering van Zaltbommel donderdagavond. 

Met een minimale bezetting (11 van de 21 raadsleden waren aanwezig) werden de agendapunten er doorheen gejaagd. Dit gebeurde na een korte introductie van burgemeester Pieter van Maaren, die stil stond bij de coronacrisis. ,,Dit zet alles op z'n kop", zei hij. 

Zaken op de rails houden

,,Mensen worden ziek, mensen kunnen op de intensive-care belanden, mensen kunnen overlijden. Alle maatregelen die genomen zijn, hebben een grote impact op ons leven. Allerlei gewone zaken mogen plotseling niet meer. We worden beperkt in onze vrijheid. Een bijzonder ernstige situatie die ons leven in de greep houdt. Er ligt een enorme opgave voor iedereen. Op ons als gemeentebestuur wordt een beroep gedaan om zaken op de rails te houden.”

En daarom ging de gemeenteraadsvergadering door. Met de minimale bezetting die nodig is om besluiten te nemen, en met voldoende ruimte tussen de stoelen. Na de korte introductie van de burgemeester werden alle agendapunten zonder discussie aangenomen. 

Poorterij en sportaccommodatie

Hierdoor kunnen allerlei zaken in de gemeente verder. Zoals bijvoorbeeld het onderzoek naar de toekomst van sociaal-cultureel centrum De Poorterij. En de bouw van het nieuwe binnensportcomplex, waarvoor een herziening van het bestemmingsplan op de agenda stond. 

Na tien minuten stonden de aanwezige raadsleden weer buiten.