Volledig scherm
PREMIUM
Zijn avontuur bij vierdeklasser Brakel was voor Hans de Jong bijzonder genoeg om Het Mirakel van Brakel te schrijven. © Peter van Gogh

Van nul punten naar promotie, daar kon Hans de Jong een boek over schrijven

BRAKEL - Hans de Jong schreef een boek over de afgelopen twee seizoenen als trainer van vierdeklasser Brakel, Het Mirakel van Brakel. Van niks naar promotie.

'De spelers gaan echt niet over laddertjes lopen of over rare hekjes springen, als je dat maar weet. Er is geen verzorger, geen assistent, geen grensrechter, hoe zie je dat allemaal voor je?" Zulke vragen en opmerkingen verwacht je niet als je op sollicitatiegesprek gaat bij een voetbalclub. Bij Brakel gebeurde dat op die bewuste 5 januari 2017 wel degelijk.

  1. Cast gezocht voor uitvoering in Zaltbommel van jeugdmusical uit concentratiekamp Theresienstadt
    Bevrijding 75 jaar

    Cast gezocht voor uitvoering in Zaltbommel van jeugdmusi­cal uit concentra­tie­kamp There­sienstadt

    ZALTBOMMEL Het is bepaald geen musical die leerlingen van groep 8 opvoeren ter afsluiting van hun jaren op de basisschool, zegt Ton van Balken, voorzitter van de muziekschool in Zaltbommel. Brundibár werd geschreven en in september 1943 voor het eerst opgevoerd in concentratiekamp Theresienstadt, tegenwoordig Terezín, vlakbij Praag. ,,De jeugdopera, het woord musical bestond nog niet, is in het kamp 55 keer opgevoerd. Op 4 mei 2020 willen we Brundibár spelen in De Poorterij in Zaltbommel.”