Initiatiefnemer Michiel Alexander de Raaf wijst naar een detail van de stalen impressie van het mottekasteel. Op de achtergrond rechts nestor-brouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan en midden smid Wim van den Helm uit Sint-Michielsgestel.
Volledig scherm
Initiatiefnemer Michiel Alexander de Raaf wijst naar een detail van de stalen impressie van het mottekasteel. Op de achtergrond rechts nestor-brouwer Gerard van den Broek van Hertog Jan en midden smid Wim van den Helm uit Sint-Michielsgestel. © Alie Bakkenes

Veel interesse voor waterberging De Drielse Motte en monument voor kasteel

KERKDRIEL - In aanwezigheid van alle betrokkenen is zaterdag waterberging de Drielse Motte officieel in gebruik genomen en monument De Asbergkamp onthuld, een replica in cortenstaal van de mottenburcht uit de 13e eeuw. In de loop van de middag kwamen de nodige belangstellenden het beeld bekijken.

  1. 100 jaar vrijwillige brandweer Zaltbommel; ooit was het betalen om brandweerman te mogen zijn
    PREMIUM

    100 jaar vrijwilli­ge brandweer Zaltbommel; ooit was het betalen om brandweer­man te mogen zijn

    ZALTBOMMEL - Dat er ooit zoiets bestond als brandweerdienstplicht, daar kan tegenwoordig bijna niemand zich iets bij voorstellen. Het werkte in ieder geval niet heel best. De brand in het klooster aan de Nieuwstraat in Zaltbommel in de herfst van 1921 werd zo slecht bestreden, dat het complete gebouw verloren ging. Dat was aanleiding om de vrijwillige brandweer op te richten. Op 16 november, een eeuw geleden, was de vereniging een feit.