Volledig scherm
Herman en Henke Reimes - van Zwol uit Bruchem © Familiefoto

Verliefde Herman en Henke trouwden na één jaar

BRUCHEM - Herman en Henke Reimes - van Zwol hebben iets te vieren. Een mijlpaal waarvoor ze vlak voor het nieuwe jaar een bezoekje kregen van wethouder Adrie Bragt. En die komt natuurlijk niet zomaar langs. Het echtpaar is zestig jaar getrouwd. 

De liefde van Herman en Henke gaat zo'n beetje de hele wereld over. In ieder geval een groot deel van Nederland. Hij is 83 jaar geleden geboren in Beverwijk, zij kwam 86 jaar geleden ter wereld in Friesland. Ze hebben in Steenwijk gewoond, in Brummen, Hoogland, Schoonrewoerd en wonen nu al zo'n 45 jaar in Bruchem. De ene dochter woont in Almelo, de ander in Italië en de derde in de Dominicaanse Republiek.

,,We hebben elkaar leren kennen bij Overcinge in Havelte, waar we allebei een vakantiecursus volgden", vertelt Henke. ,,Het is vrij vlot gegaan allemaal. Het heeft een jaar geduurd voordat we trouwden. Daarna zijn we in Steenwijk gaan wonen vanwege mijn baan als lerares huishoudschool. Voor een getrouwde vrouw was het destijds niet gemakkelijk om van baan te veranderen, voor mannen was dat iets minder moeilijk. Herman is begonnen als machine bankwerker en heeft zich opgewerkt tot constructeur." 

In de jaren die na het huwelijk volgden, heeft het koppel regelmatig de verhuisdozen ingepakt. Toen hun eerste dochter een jaar of zes was, besloten ze in Bruchem te gaan wonen. Dat is nu zo'n 45 jaar geleden. Het echtpaar fietst graag en gaat zo nu en dan op vakantie. ,,Dan gaan we naar Italië of de Dominicaanse Republiek, naar onze kinderen." 

Een grote hobby van Henke is tuinieren. Herman heeft zich altijd goed vermaakt met muziek. ,,Hij kon heel mooi zingen, maar dat gaat nu niet meer omdat hij doof wordt. Hij hoort zijn eigen stem niet meer goed", vertelt Henke.