De stort van granulietstort in de plassen van Over de Maas gaat door ondanks toenemend protest.
Volledig scherm
PREMIUM
De stort van granulietstort in de plassen van Over de Maas gaat door ondanks toenemend protest. © Peter Deurloo

Verontruste inwoners komen in actie tegen stort granuliet in Over de Maas

HEEREWAARDEN/MAASBOMMEL/LITH Naar schatting ruim tweehonderd verontruste inwoners van Maas en Waal komen zondag 8 maart naar zandwinplas Over de Maas in Dreumel om te protesteren tegen het storten van granuliet in deze natuurplas in wording. En de teller loopt nog.

Dat laat een woordvoerder van de actiegroep Stop Granulietstort Over de Maas weten. Er zijn 350 mensen die via de Facebookpagina van de actiegroep belangstelling voor de actie hebben getoond, waarvan er 60 hebben aangegeven dat ze komen. Daarnaast weet de woordvoerder dat er nog vele andere verontruste mensen komen opdraven.

  1. Burgemeesters Bommelerwaard: huisvesters, let op gezondheid van arbeidsmigranten

    Burgemees­ters Bommeler­waard: huisves­ters, let op gezondheid van arbeidsmi­gran­ten

    ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten moeten hun verantwoordelijkheid nemen waar het gaat om de coronamaatregelen. En de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel hameren er bij de huisvesters op dat ze daarbij meer kunnen doen dan de gemiddelde inwoner van de Bommelerwaard, schrijven de burgemeesters in een dringende brief aan degenen die het onderdak regelen voor de arbeidskrachten uit Oost-Europa.