Volledig scherm
Agenten van de politie Bommelerwaard doen vrijdag 29 november op Facebook verslag van hun avonddienst. © politie Bommelerwaard

Via Facebook op pad met de politie in de Bommelerwaard

ZALTBOMMEL - De politie Bommelerwaard is vrijdag 29 november via Facebook te volgen tijdens een noodhulpdienst. Er hebben zich al ruim 700 mensen gemeld die benieuwd zijn waar de agenten van 14.00 tot 23.00 uur mee te maken krijgen. 

De agenten beschrijven op de Facebookpagina van de politie Bommelerwaard wat ze doen,  zo mogelijk met foto's en video. Het is geen livestream en ook zal er rekening worden gehouden met de privacy van de mensen met wie de agenten tijdens hun dienst te maken krijgen. 

Inzicht in politiewerk

Doel van de online te volgen dienst is om mensen inzicht te geven in het politiewerk en om de activiteiten op sociale media onder de aandacht te brengen. 

De politie doet dit niet voor het eerst. In oktober 2017 waren alle teams van de politie Oost-Nederland tegelijkertijd via Facebook tijdens een late dienst te volgen. Dat gebeurde toen ter gelegenheid van de Week van de Veiligheid. 

Een maand later trok een volgdienst van Zaltbommelse agenten ook veel volgers op Facebook.