De granaat die lag bij het appartementencomplex aan het Gasthuisplein in Kerkdriel.
Volledig scherm
PREMIUM
De granaat die lag bij het appartementencomplex aan het Gasthuisplein in Kerkdriel.

Vijf jaar cel voor betrokkenheid bij gooien handgranaat Kerkdriel

ARNHEM/KERKDRIEL - Een 21-jarige man uit IJsselstein is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 5 jaar cel voor betrokkenheid van het gooien van een handgranaat in Kerkdriel. Dat gebeurde in januari 2020 bij de ingang van een appartementencomplex waar een lid van de familie De Groot woont. Het gaat om een van de ernstigste incidenten in de afpersingszaak rond het fruitbedrijf in Hedel.

 1. Teleurstelling in Hedel; paardenmarkt gaat opnieuw niet door
  PREMIUM
  UPDATE

  Teleurstel­ling in Hedel; paarden­markt gaat opnieuw niet door

  HEDEL - Opnieuw gaat de Hedelse paardenmarkt niet door. Dat is besloten ‘na zeer serieus en goed overleg’. ,,Er zijn nog te veel onzekerheden, zoals de anderhalve meter. Ook zijn er capaciteitsproblemen bij de handhavers. We houden liever in 2022 een goede paardenmarkt dan dit jaar een halve. Dat doet afbreuk aan het evenement", zegt de teleurgestelde August van den Anker van de Stichting Paardenmarkt Hedel.
 2. Het koelste terras van de regio; vernevelaar op terras Opa Pietje vermindert de drukkende hitte

  Het koelste terras van de regio; verneve­laar op terras Opa Pietje vermindert de drukkende hitte

  KERKDRIEL - Een watervernevelaar in het zonnescherm zorgt ervoor dat de gasten van Opa Pietje er koeltjes bijzitten op deze tropische donderdag. Jeroen van Liempt van het café op het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel heeft de coronalockdown aangegrepen om te investeren in het systeem dat de temperatuur op het terras met zo’n 10 graden verlaagt. En dat is heel aangenaam als het een paar meter verderop dik 30-plus is.