Volledig scherm
PREMIUM
Generaloberst Kurt Student inspecteert troepen die al een tijdje in de sneeuw hebben staan wachten. De locatie van de foto is niet bekend. © collectie Wouter van den Brandhof

Vondst vermiste para leidt tot biografie over Kurt Student, Hitlers parachutistengeneraal

KAATSHEUVEL/NIJMEGEN Het moet indruk hebben gemaakt op de jonge Wouter van den Brandhof uit Hemmen. In het dorp was in 1995 het lichaam gevonden van een Duitse parachutist.  Het lichaam van de militair was 50 jaar lang door de Betuwse klei aan het oog onttrokken. ,, Bij het lichaam lag de helm die zo typisch is voor de Duitse parachutisten.”

Volledig scherm
Wouter van den Brandhof uit Nijmegen, historicus bij AVG in Kaatsheuvel, met zijn boek over generaal Kurt Student. © Bertjan Kers/BD

Het werd voor Van den Brandhof, 37 inmiddels, het begin van een lange zoektocht. Die eindigde deze maand met een promotie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De onderzoeker bij AVG Explosievenopsporing in Kaatsheuvel schreef een biografie over Kurt Student, de generaal van de Fallschirmjäger.

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.