Volledig scherm
PREMIUM
Camera's die kentekens kunnen herkennen op de uitvalswegen van Zaltbommel zijn volgens de VVD een goede investering in het terugdringen van de criminaliteit. © Henk Kloosterhuis

VVD: cameraschild is ook wel iets voor Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel gaat bij zijn Heusdense collega navraag doen of een cameraschild kan bijdragen aan de veiligheid in de gemeente. De VVD wil dat Zaltbommel investeert in techniek die criminaliteit kan terugdringen.

Bij een cameraschild staan op uitvalswegen camera’s waarmee de politie kentekens kan scannen en direct kan zien of de nummerborden voorkomen in politiebestanden.

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.