Het dorp Waardenburg ligt pal langs de A2. De bebouwde kom ligt ten oosten van de snelweg, het bedrijventerrein ten westen.
Volledig scherm
Het dorp Waardenburg ligt pal langs de A2. De bebouwde kom ligt ten oosten van de snelweg, het bedrijventerrein ten westen. © Google Earth

Waardenburg verenigt zich vanwege verbreding A2

WAARDENBURG - Om de plannen voor de verbreding van de snelweg A2 goed te kunnen volgen en de belangen van het dorp beter te kunnen behartigen is in Waardenburg het ‘Waardenburgs Platform’ opgericht. 

Later dit jaar valt het besluit over de manier waarop de snelweg A2 tussen de knooppunten Deil en Vught verbreed wordt. Nu zijn er nog verschillende varianten, die worden besproken met omwonenden en belanghebbenden. 

Waardenburg ligt pal langs te A2, en de kans is groot dat de gevolgen voor dit dorp aanzienlijk zullen zijn. Zo zijn er plannen om op- en afritten te verleggen, maar er bestaat zelfs een kans dat er huizen moeten verdwijnen. 

Geen actiegroep

Waardenburg wil serieus genomen worden en de krachten bundelen. Daarom is nu het Waardenburgs Platform opgericht. Initiatiefnemer is Gilles Tebrunsvelt. Hij benadrukt dat het platform geen actiegroep is, maar vooral een manier om samen op te trekken en wellicht ook samen een standpunt in te nemen. Het platform heeft inmiddels een website. 

De beeldvorming en besluitvorming over de A2 gaat, ondanks de coronacrisis, gewoon door. In deze periode stonden eigenlijk diverse informatiebijeenkomsten gepland. Die vinden nu online plaats. Er zijn al een paar van die sessie geweest en op 20 mei staat er tussen 19.00 en 21.00 uur weer eentje gepland, speciaal voor Waardenburg. 

Meedoen

Iedereen kan aanhaken. Op de website www.mirta2deilvught.nl wordt uitgelegd hoe dat werkt. Vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan tot 20 mei 12.00 uur door een mail te sturen naar waardenburg@regiorivierenland.nl.