Een impressie van Op 't Loev aan de Afgedamde Maas bij Woudrichem. Het plan bedreigt de werelderfgoedstatus voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Op 't Loev aan de Afgedamde Maas bij Woudrichem. Het plan bedreigt de werelderfgoedstatus voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. © rv - projectontwikkelaar

Waterlinie Werelderfgoed? Schrap die flat langs Afgedamde Maas, waarschuwen adviseurs UNESCO

BRAKEL/WOUDRICHEM - Of Slot Loevestein, het Mansvelder gemaal en de batterijen onder Brakel en Poederoijen in juli wereldberoemd worden? Nieuwbouwplannen langs de Afgedamde Maas in Woudrichem zouden wel eens struikelblok kunnen zijn voor het verkrijgen van de status UNESCO Werelderfgoed. 

  1. Maas bereikt in Gelderland en Brabant hoogste punt ooit, evacuatie niet nodig, dijkbewaking ingesteld
    Video

    Maas bereikt in Gelderland en Brabant hoogste punt ooit, evacuatie niet nodig, dijkbewa­king ingesteld

    KERKDRIEL/HEUSDEN - De Maas bereikt dit weekend in Gelderland en Brabant het hoogste niveau ooit gemeten. Dat meldt Waterschap Rivierenland. Evacuatie is volgens het schap niet nodig. Wel wordt vanaf zaterdag dijkbewaking ingesteld in het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard, en vanaf zondag in het Land van Heusden en Altena. Elders in Brabant ontstaan de eerste problemen door hoogwater in de beken.