Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Zaltbommel zoekt andere plek voor openbaar toilet

ZALTBOMMEL - Het toekomstige openbaar toilet van Zaltbommel komt niet ter hoogte van Gamerschestraat 2 en 4. Deze locatie stuit op zoveel weerstand, dat de wethouder zijn keutel in trekt. ‘Neem het toilet mee in het nieuwbouwplan voor de Bossche Poort’, was de suggestie die hij donderdagavond van meerdere raadsfracties mee kreeg. 

 1. Na bijna 44 brandweerjaren is het mooi geweest; Wil-Jan Kappert hoeft niet meer hals over kop de deur uit
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Na bijna 44 brandweer­ja­ren is het mooi geweest; Wil-Jan Kappert hoeft niet meer hals over kop de deur uit

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De kans is groot dat hij nog wel een tijdje op zijn broekriem klopt om te checken of hij zijn pieper bij zich heeft. Het is de macht der gewoonte als je jarenlang klaar hebt gestaan om op welk moment dan ook uit te rukken. Wil-Jan Kappert zal het ding niet missen. Brandweerman blijft hij nog wel even, maar halsoverkop de deur uit is er niet meer bij. ,,Het is mooi geweest, na 43 jaar en negen maanden.”
 2. Onverwachte handreiking Van der Schans in geitenkwestie

  Onverwach­te handrei­king Van der Schans in geitenkwes­tie

  HURWENEN - Geitenhouder Alexander van der Schans heeft de gemeente Maasdriel een voorstel gedaan om een einde te maken aan de langslepende geitenkwestie. Geheel onverwacht, want eerder stelde hij de gemeente in gebreke waarop Maasdriel abrupt een einde maakte aan de onderhandelingen om te voorkomen dat er tussen Rossum en Hurwenen 13.000 geiten zouden komen. ,,Een uitkomst met een breed draagvlak ligt binnen handbereik”, schrijft Van der Schans aan de gemeenteraad en het college.
 1. Hardhandige aanhouding in Almere-Stad
  Play

  Hardhandi­ge aanhouding in Almere-Stad

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie