Volledig scherm
© Pedro Sluiter Foto

Zeven insprekers op hoorzitting over windmolens Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Voor de provinciale hoorzitting over de komst van drie windmolens langs de A2 bij Zaltbommel hebben zich zeven insprekers aangemeld. De bijeenkomst is maandagavond 11 juni om 19.00 uur in het Van der Valkhotel (ingang bij P2). Hieraan voorafgaand is een excursie door het gebied waar de windmolens moeten komen. 

De hoorzitting is het initiatief van de provinciale commissie Economie, Energie en Milieu. Provinciale Staten moet immers binnenkort een besluit nemen over het door Gedeputeerde Staten voorgestelde inpassingsplan dat de komst van de windmolens mogelijk maakt. Om goed beslagen ten ijs te komen, reizen de commissieleden af naar Zaltbommel. Om de locatie te bekijken en om naar de mensen te luisteren die iets van het plan vinden. 

Volgens de provincie zijn er veertien zienswijzen ingediend. Die gaan onder andere over de locatiekeuze, over het ontbreken van draagvlak en over waardevermindering van woningen. Vijf indieners van zo'n zienswijze doen ook op de hoorzitting hun zegje. Maar er zijn ook twee insprekers die niet schriftelijk op het plan hebben gereageerd.