Kleindochters van mevrouw Hoeflaken, bewoonster van 't Slot in Gameren, laten hun oma met een spandoek weten dat ze haar missen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kleindochters van mevrouw Hoeflaken, bewoonster van 't Slot in Gameren, laten hun oma met een spandoek weten dat ze haar missen. © Zorgcentrum 't Slot Gameren

Zorgcentrum ‘t Slot roept alvast om hulp voor wat corona nog in petto heeft

GAMEREN - Zorgcentrum ‘t Slot in Gameren riep deze week mensen op om te komen helpen. De toon van die oproep riep het beeld op dat de nood heel hoog is. ‘Door je aan te melden kunnen we een beroep op je doen als dat nodig is. (...) Iedereen kan bijdragen, ook als je geen ervaring hebt in de zorg. Met elkaar kunnen we de kwaliteit van leven hoog houden.’

Een noodkreet was het niet, benadrukken interim-bestuurder Gerbrand Willemsen en zorgmanager Wilma van Genderen. ,,Punt is dat niemand weet hoe lang dit gaat duren. We willen zo ver mogelijk vooruit kijken. Stel dat er tien, misschien wel twintig zorgmedewerkers uitvallen, dan moeten we nu al bezig zijn met de lange termijn. Vandaar deze oproep, want deze crisis is geen sprintje, het is een marathon.”

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.