Het complex van WNC, pal langs de A2. Als de sponsors door meer geluidswallen niet meer zichtbaar zijn vanaf de snelweg, heeft dat flinke financiële consequenties voor de club.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex van WNC, pal langs de A2. Als de sponsors door meer geluidswallen niet meer zichtbaar zijn vanaf de snelweg, heeft dat flinke financiële consequenties voor de club. © William Hoogteyling

Zorgen over gevolgen verbreding A2 voor Waardenburg: ‘Leefbaarheid dorp komt in de knel’

WAARDENBURG - Er leven de nodige twijfels of de verbreding van de A2 bij Waardenburg niet te veel ten koste gaat van de leefbaarheid in het dorp. Diverse deelnemers aan een online bijeenkomst over de voorkeursvariant maakten dat duidelijk aan de plannenmakers.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Artsen verbaasd: speciale machine laat stilstaand hart weer kloppen
  Play

  Artsen verbaasd: speciale machine laat stilstaand hart weer kloppen

 2. Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpootjes: 'Het is luguber'
  Play

  Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpoot­jes: 'Het is luguber'