Volledig scherm
Het paleis van justitie in Arnhem. © ANP

Zware vechtpartij op Zwijsenplein leidde tot onrust in Kerkdriel

ARNHEM/KERKDRIEL - Twee Poolse mannen en een Bulgaar, die afgelopen najaar in Kerkdriel openlijk geweld pleegden, zijn door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot werkstraffen van 200 uur. De mannen sloegen en schopten hun slachtoffers zodanig, dat een van hen een gebroken enkel en een gebroken kaak opliep.

De vechtpartij ontstond op 11 november. De mannen hadden veel alcohol gedronken, waarna er op het Mgr. Zwijsenplein een gevecht ontstond met twee andere Polen.  Het slachtoffer moest worden geopereerd en moest in therapie om de traumatische gebeurtenis te kunnen verwerken. 

Celstraffen geëist

De officier van justitie eiste celstraffen van vier maanden tegen de drie mannen. Wie precies het slachtoffer een gebroken enkel heeft geschopt en een gebroken kaak heeft geslagen, werd niet duidelijk. De rechtbank achtte zware mishandeling niet bewezen, maar houdt de drie gezamenlijk verantwoordelijk voor het fysieke geweld. 

Het geweld heeft niet alleen schade voor het slachtoffer opgeleverd, maar heeft ook geleid tot gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving, zo oordeelde de rechtbank. Naast de straf moeten de mannen ruim 3200 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.