Volledig scherm
. © HV Zeeland

15-jarige jongen opgepakt voor gewelddadige diefstal in horecazaak in Middelburg

UPDATE: 09.50 UURMIDDELBURG - Een 15-jarige jongen uit Middelburg is vrijdagavond aangehouden voor een gewelddadige diefstal in een horecazaak op de Markt in Middelburg. Twee mannen die tijdens de nasleep daarvan ook zijn aangehouden omdat ze wapens en inbrekersspullen bij zich hadden, zijn volgens de politie vermoedelijk niet betrokken bij de zaak.

De politie kreeg om 22.35 uur de melding dat er een overval was gepleegd op een horecazaak op de Markt. Bij navraag bleek dat het geen overval was, maar dat er sprake was van diefstal van een geldkistje. Een medewerker zag de twee jongens met het kistje naar buiten rennen en ging er achteraan. Hij werd tijdens de achtervolging door een van de daders bedreigd met een mes. De daders splitsten zich op waarna de medewerker ze uit het oog verloor. De politie kon even later de 15-jarige jongen aanhouden op de Overloper. De zoektocht naar de tweede dader, loopt nog.

Tijdens de zoekactie werden op de Dam in Middelburg een 20-jarige Middelburger en een 22-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Zij zaten in een auto waarin hennep en hasj lag, maar ook inbrekersspullen, drie messen en  mogelijk gestolen spullen.

Volledig scherm
De Markt in Middelburg. © HV Zeeland
  1. Direct na de bevalling cellen uit de navelstreng laten invriezen: Zeeuwen doen het steeds vaker
    PREMIUM

    Direct na de bevalling cellen uit de navel­streng laten invriezen: Zeeuwen doen het steeds vaker

    VLISSINGEN - Heb je net stamcellen van je pasgeboren baby laten invriezen, gaat het bedrijf waar ze opgeslagen zijn failliet. Dat overkwam duizenden klanten van het Europese biotechbedrijf Cryo Save. Nu is niet helemaal duidelijk waar de stamcellen zijn gebleven. Bij Stamcelbank Nederland, dat veel Zeeuwse klanten heeft, kwamen verontruste telefoontjes binnen: kon daar hetzelfde gebeuren? Arts-directeur Joost Kartman legt uit.