Volledig scherm
© ZMF

2018 was duur jaar voor Zeeuwse Milieufederatie

GOES - De Zeeuwse Milieufederatie heeft een zwaar financieel jaar achter de rug. De organisatie kwam in 2018 iets meer 112.000 euro tekort.

De ZMf was in 2018 bijna 75 mille meer kwijt aan personeelskosten. Dat kwam onder meer door betere arbeidsvoorwaarden en de inhuur van extern personeel. De organisatie was ook veel geld kwijt aan het tegenhouden van Brouwerseiland, een vakantiepark aan de Brouwersdam.  Daarvoor werd door een crowdfundingsactie weliswaar 20.000 euro opgehaald, maar de onderzoeken, het inhuren van juristen en de rechtszaak zelf kostte de ZMf en Natuurmonumenten uiteindelijk bijna 45.000 euro. Extra kosten voor de milieuorganisatie: 14.000 euro. 

Andere tegenvaller was een bedrag van 13.000 euro dat de ZMf moest terugbetalen aan de provincie voor te veel ontvangen subsidie. 

Verwarming

Het afgelopen jaar heeft de ZMf veel aandacht besteed aan duurzame verwarming. Samen met anderen werden drie inkoopacties opgezet voor particulieren: isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Honderd mensen lieten hun woning isoleren, op 500 woningen kwamen zonnepalen en nog eens honderd huishoudens kochten een warmtepomp. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement