Volledig scherm
Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. © foto Lex de Meester

50Plus: langdurige uitval fietsvoetveer is onacceptabel

VLISSINGEN - Een langdurige uitval van het fietsvoetveer tussen Breskens en Vlissingen is onacceptabel. Dat stelt statenfractie 50Plus naar aanleiding van het feit dat een van de twee Westerscheldeferry's voor onbepaalde tijd uit de vaart is vanwege een ernstig technisch mankement. 

De partij wijst erop dat veel scholieren en werknemers van de openbaarvervoersdienst gebruik maken om naar school en werk te kunnen gaan en wil daarom van het dagelijks provinciebestuur weten of dat op de hoogte is van de langdurige uitval van een van de twee boten, de Willem-Alexander.  En, in geval van een ‘ja', waarom de staten daar dan niet over zijn geïnformeerd. Ook wil de fractie antwoord op de vraag wat GS kan en gaat doen om de continuïteit van de Westerschelde Ferry in de toekomst te kunnen garanderen.

Eerder deze week meldde deze krant dat de Willem-Alexander voor onbepaalde tijd uit de vaart is vanwege een onverwacht defect geraakte generator. Eind deze maand moet duidelijk worden waardoor het probleem is veroorzaakt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stretch-onderneemster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’
    PREMIUM
    Portret

    Stretch-onderneem­ster Karin Goulooze: ‘Jaag je dromen na, ook al ga je soms op je bek!’

    GOES- ‘Ach, dat is vast een bevlieging', zei een belastinginspecteur die halverwege de jaren 80 poolshoogte kwam nemen bij het kledingwinkeltje dat Karin Goulooze op 18-jarige leeftijd runde op haar slaapkamer in Goes. De inspecteur had het mis. De slaapkamer werd later ingeruild voor een echt winkeltje. Nu, ruim dertig jaar later, zwaait de goedlachse inwoonster van Goes de scepter over zeven kledingzaken.