Volledig scherm
© Johan vd Heijden

6000 fietsers rijden mee in de Ride for the Roses

GOES - Meer dan 6000 fietsers staan zondag aan de start van de Ride for the Roses in Goes.  Onder hen verschillende prominenten zoals de ex-profwielrenners Michael Boogerd en Leontien van Moorsel en zes ministers en staatssecretarissen.

De deelnemers rijden verschillende routes van 10, 25, 50 of 100 kilometer om geld op te halen voor kankeronderzoek. De startceremonie begint om 9.30 uur bij de Zeelandhallen. De slotceremonie is voorzien om 15.30 uur. Dan zal ook het eindbedrag en de onthulling van de locatie voor volgend jaar bekend worden gemaakt.

Het is, na 2008 en 2014, de derde keer dat de landelijke versie van de fietstocht in Zeeland is. De eerste editie trok 14.000 deelnemers en bracht 1,1 miljoen euro op. Zes jaar later stonden er 12.000 mensen aan het vertrek. Zij fietsten toen bijna 1,2 miljoen euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Even zwaaien
is niet genoeg
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Even zwaaien is niet genoeg

    Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.