Volledig scherm
PREMIUM
Lpg-trein rijdt door Goes. © Rolf Bosboom

Aantal lpg-treinen door Zeeland fors gegroeid

VLISSINGEN - Het aantal gastreinen dat door Zeeland rijdt, is vorig jaar fors toegenomen. In 2017 ging het nog om 7666 tankwagons met lpg. Afgelopen jaar waren dat er 11.173, een stijging van ruim 45 procent.

De groei komt niet onverwacht.  Het bedrijf Vopak importeert via zijn gasterminal in Vlissingen-Oost meer lpg. Dat gaat per spoor naar vooral Chemelot, het snelgroeiende complex voor chemische industrie bij Geleen.

In eerder onderzoek is al voorspeld dat het aantal ketelwagens door Zeeland op termijn zal groeien tot zeker 14.000 per jaar. Dat gaat gepaard met toenemende hinder en risico's.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge studentondernemers verkopen dé oplossing voor regendruppels op je bril

    Jonge studenton­der­ne­mers verkopen dé oplossing voor regendrup­pels op je bril

    MIDDELBURG - Waarom is het stampertje in je cocktail van plastic en niet van hout? Hoe voorkom je dat je niets meer kan zien, omdat er regendruppels op je bril blijven hangen? Ook zo’n hekel aan het dekbed dat voortdurend verschuift in je hoeslaken? Het zijn slechts drie problemen waar jonge studentondernemingen dé oplossing voor hebben gevonden. Vrijdag presenteren 23 van de ‘start-ups’ hun product op de Markt in Middelburg.