Volledig scherm
PREMIUM
Het scootmobiel in de sloot onderaan de Ringdijk in Scharendijke. © HV Zeeland

Aantal ongelukken met scootmobiel neemt toe: 44 doden in 2018

VLISSINGEN - Het aantal ongelukken met scootmobielen neemt toe. Alleen het afgelopen half jaar  waren er al acht ongevallen in Zeeland waarbij het vervoermiddel betrokken was. Een aantal ouderen ontsnapte aan de verdrinkingsdood en werd op tijd uit de sloot gehaald.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) bracht vorig jaar de gevaren van het karretje in kaart en pleitte voor aanpassingen aan de weg om het aantal zware ongevallen te verminderen. Maar tot nu toe is er met de aanbevelingen niets gedaan, laat de SWOV weten. En dat terwijl de scootmobiel steeds meer slachtoffers maakt. ,,In 2018 waren er 44 verkeersdoden onder scootmobielers. Dat waren er meer dan in de voorgaande jaren”, aldus een woordvoerder van de SWOV. Een jaar eerder kwamen 25 mensen om bij een ongeval met een scootmobiel.

 1. HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen
  PREMIUM

  HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen

  VLISSINGEN - Waarom besluiten mensen nog een keer terug te komen naar een vakantiepark van Roompot? Wat was het moment dat je besloot om de 'bestel’-knop in te drukken op de website van Yoursurprise? Welke politiebureaus staan droog, als Zeeland overstroomt? Zeeuwse bedrijven en instellingen laten dat soort vraagstukken graag uitzoeken door studenten. ,,Wij krijgen veel meer verzoeken dan we aan kunnen", zegt ICT-docent Jorick Vos van de HZ. Jaarlijks buigen studenten zich over een paar honderd opdrachten uit het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er zo'n honderd grote, langjarige onderzoeksprojecten.
 2. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

  Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

  VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”