Volledig scherm
ldm14/07/2017 - Middelburg - Acaciahof © Lex De Meester

Acaciahof had leerling niet van school mogen sturen

MIDDELBURG - Het bestuur van scholenkoepel Onze Wijs had een leerling van de Acaciahof in Middelburg niet van school mogen sturen. Zo luidt het oordeel van de Geschillencommissie Passend Onderwijs.

De tienjarige jongen kan daarom donderdag weer gewoon naar school gaan. De leerling zat de afgelopen dagen thuis, omdat hem maandagmorgen bij de schooldeuren van de Acaciahof de toegang werd ontzegd door Onze Wijs-bestuurder Thomas Landman. Volgens zijn moeder, die niet met haar naam wil worden vermeld, was de jongen behoorlijk aangedaan. ,,Het was afschuwelijk. Hij stond daar klaar met zijn nieuwe rugzak.”

Het schoolbestuur besloot de leerling te verwijderen vanwege een conflict met zijn ouders. Die vochten de verwijdering aan bij de geschillencommissie. ,,Onze zoon had hier nooit de dupe van mogen worden.”

De ouders hebben ondanks het conflict met het bestuur het volste vertrouwen in de school. ,,Als dat niet het geval was, hadden we onze zoon er maandag niet naartoe gebracht. De Acaciahof is een fijne, kleinschalige school met heel goede leerkrachten. We gaan er met opgeheven hoofd weer naartoe.”

,,We zijn blij dat de jongen weer naar school komt”, zegt Landman in reactie op het oordeel van de commissie. Hij wil nog wel met de ouders van de jongen in gesprek gaan. ,,Ik snap dat het voor de buitenwacht moeilijk te begrijpen is dat je een kind verwijdert vanwege een conflict met ouders. Dat is ook het laatste wat je wil. We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Ik hoop het nooit meer mee te maken.” Verder wil hij niet op de zaak ingaan.

De motivatie voor het besluit van de geschillencommissie wordt pas over enkele weken gepubliceerd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement