Volledig scherm
Hert treinverkeer lag vanmiddag stil tussen Goes en kruiningen na een aanrijding. © HV Zeeland

Agenten roepen filmende treinreizigers na aanrijding op beelden te wissen

VLISSINGEN - De politie vraagt mensen die vandaag vanuit een trein die betrokken was bij een aanrijding hebben gefilmd, die beelden van hun telefoon te wissen en niet op internet te zetten. 

Door de aanrijding, die vandaag bij Kapelle plaatsvond en waarbij een persoon om het leven kwam, was het treinverkeer tussen Goes en Kruiningen lange tijd gestremd. De politie plaatste vanmiddag op meerdere social mediakanalen de oproep om niets met beelden te doen: ‘Vandaag met meerdere collega’s aanwezig bij een incident op het spoor. Als eerste proberen we de reizigers te beschermen voor de gruwelijke beelden, waarna  het onderzoek kon beginnen naar de identiteit van het slachtoffer. Helaas vonden mensen in de trein het nodig om met hun mobiel alles te filmen. Bij deze wil ik deze mensen oproepen de beelden niet te gebruiken en te wissen. Hoe zou je het zelf vinden als dit soort beelden van jouw familielid, vriend of bekende op het internet belanden', aldus de agenten in het bericht. ‘ga daar alsjeblieft respectvol mee om', besluiten ze. 

Het treinverkeer kon vanmiddag om 15.15 uur worden hervat. 

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”