Volledig scherm
Aldo Houterman © Ruud Pos

Aldo Houterman gast in filosofiecafé in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 23 november is filosoof Aldo Houterman te gast in het Filosofisch Café Middelburg. Aanleiding is zijn onlangs uitgekomen boek ‘Wij zijn ons lichaam. Wat sport en beweging ons vertellen over menselijk gedrag’. Houterman weerlegt de stelling van Dick Swaab dat de mens niets meer is dan zijn brein.

Hij laat zien dat de relatie tussen de mens en de wereld voor een veel groot deel wordt gevormd door onze beweging en lichamelijkheid. ,,Ons lichaam vormt de basis van intelligent menselijk gedrag; we denken, voelen en bewegen met ons lichaam, niet met ons brein.” Na zijn inleiding kunt u onder leiding van Nico Out met Houterman en de andere aanwezigen in gesprek. 

Aldo Houterman (1981) studeerde filosofie en kunstmatige intelligentie. Hij doceert filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Hogeschool Utrecht. Houterman woont in Amsterdam en is fervent wielrenner.

De bijeenkomst  in het museumcafé van het Zeeuws Museum in Middelburg is van 15.30 tot 17.30 uur. Toegang is 3 euro, studenten betalen 2 euro. Aanmelden via een mail naar: filocafemiddelburg@gmail.com