Volledig scherm
Plafondlift © SVRZ

Alle bewoners van SVRZ krijgen een tillift aan het plafond van hun kamer

MIDDELBURG - De bewoners van alle 1450 kamers van zorgorganisatie SVRZ krijgen binnen een jaar een tillift aan het plafond. Nu worden nog mobiele tilliften gebruikt. Die zijn voor bewoners minder comfortabel. Bovendien maken plafondliften het werk voor de 2500 medewerkers lichter.

Eind 2020 moeten alle kamers zijn voorzien van het nieuwe apparaat. Bij bewoners die afhankelijk zijn van een tilsysteem wordt de plafondlift direct geïnstalleerd. Nu gebruikt SVRZ nog mobiele tilliften. Die zijn minder comfortabel en vaak een sta-in-de-weg.

In alle kamers wordt aan beide kanten een rail aan het plafond gemonteerd. Tussen de rails beweegt een horizontale balk waaraan de tillift hangt. Op die manier kan de lift in de hele kamer worden gebruikt en kan die tot aan de badkamer komen. Daar kan een mobiele, ergonomische douchestoel het werk overnemen.

Doordat de plafondliften soepel bewegen, ervaren cliënten volgens SVRZ meer comfort dan voorheen. Bovendien zijn ze de tilliften compact, hangen ze niet in de weg en bepalen niet de sfeer in een kamer.

  1. Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...
    PREMIUM
    Reportage

    Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

    Het is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”