Het Bellamypark in Vlissingen vorig jaar tijdens de voorbereidingen voor het Bevrijdingsfestival. Dit jaar zal het plein helemaal leeg blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Bellamypark in Vlissingen vorig jaar tijdens de voorbereidingen voor het Bevrijdingsfestival. Dit jaar zal het plein helemaal leeg blijven. © Bevrijdingsfestival Zeeland

Alle evenementen afgelast: het wordt een heel stil voorjaar in Zeeland

VLISSINGEN - Van het Bevrijdingsfestival en Graauwrock tot de jubileumeditie van Klomppop en het Sinfonietta String Festival: door alle grote evenementen die de komende maanden in Zeeland zouden plaatsvinden, gaat door de aangescherpte maatregelen tegen het coranavirus een dikke streep. Maar de meeste organisatoren zagen de bui al hangen.    

Het wordt letterlijk en figuurlijk een heel stil voorjaar in Zeeland. Waar de provincie in april en mei normaal gesproken bol staat van de (muzikale) evenementen, blijven festivalweides nu leeg. De coronacrisis en de daarmee gepaard gaande strengere maatregelen die het kabinet  maandagavond heeft afgekondigd, maken het onmogelijk om zeker tot 1 juni grootschalige activiteiten te houden. Dat betekent weliswaar een tijdelijke omslag van de stemming naar mineur, maar niet per se een somber slotakkoord. De meeste organisatoren hielden er al rekening mee dat hun feestjes op losse schroeven stonden en hopen op volgend jaar.