Volledig scherm
Restaurant De Campveerse Toren mag als enige in Zeeland nog een Bib Gourmand voeren. © Oreel Ruben

Alleen de Campveerse Toren heeft in Zeeland nog een Bib Gourmand

VEERE - Restaurant De Campveerse Toren in Veere mag volgend jaar opnieuw met het Bib Gourmand-zegel pronken. Het is het enige restaurant in Zeeland dat het Michelin-keurmerk nog mag dragen.

Michelin deelt de Bib Gourmand uit aan restaurants die aan hoge kwaliteitseisen voldoen én waar je voor maximaal 39 euro een goed driegangenmenu kunt bestellen. Landelijk kregen 133 restaurants de Bib Gourmand 2020; daaronder waren 17 nieuwelingen. Vijftien restaurants raakten hun zegel kwijt, waaronder de Petrus & Paulushoeve in Lamswaarde. Dat restaurant is eind vorig jaar overgenomen en onder een andere naam verdergegaan.

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.