wandelschoenen
Volledig scherm
wandelschoenen © Thinkstock

Avondvierdaagse in Terneuzen, Borsele en Goes afgelast, Vogelwaarde durft het risico wel aan

Update 17.37 uurBORSSELE - De avondvierdaagse in verschillende Zeeuwse plaatsen gaat vanavond niet door vanwege de slechte weersvooruitzichten. Het KNMI kondigt vanaf 18.00 uur code oranje af voor Zeeland, met zware buien, onweer, hagel en zeer zware windstoten. Het KNMI en de Wandelbond geven het advies om niet te gaan wandelen.

In Terneuzen, IJzendijke, Sluiskil, Sint Jansteen, Sas van Gent en Oostburg wordt vanavond dan ook niet gewandeld. “Voor de mensen die voor een medaille lopen heeft dit uiteraard geen gevolgen. Morgen hopen wij jullie gewoon allemaal weer aan de start te zien", schrijft de gemeente op Facebook. “Wij zullen als bestuur zijnde gewoon aanwezig zijn in de Vliegende Vaart vanavond zodat mensen altijd met vragen bij ons terecht.”

Van de zeven Avondvierdaagseverenigingen in Zeeuws-Vlaanderen die voor dinsdagavond een wandeling hadden gepland, is alleen Vogelwaarde dwars. Ondanks negatieve adviezen van het KNMI en de Wandelbond gaat de vierdaagse daar om 18.00 uur gewoon van start. ,,De lopers van de vijf kilometer zijn om 19.00 uur al binnen en zoveel lopers voor de tien kilometer hebben we niet”, zegt Jilt Prins, voorzitter van het organiserende Feestcomité Vogelwaarde. ,,Mocht het echt gaan spoken, dan halen we die wandelaars echt wel van de weg af.”

De overige verenigingen hebben aangegeven geen enkel risico te willen lopen.

In Borssele zou vanavond de eerste etappe worden gelopen. ,,We willen als organisatie het risico niet nemen.” De organiserende sportvereniging hoopt dat het weer morgen goed genoeg is om de wandeltocht wel door te laten gaan.

Ook de tweede avond van de wandelvierdaagse in Goes gaat vanavond vanwege de weersvooruitzichten niet door, meldt het Omnium op haar Facebook-pagina. Zonder tegenbericht wordt er woensdagavond wel weer gewoon gestart vanaf het Omnium. Er komt geen avond bij, de vierdaagse eindigt gewoon op donderdagavond 6 juni.

De organisatie van de avondvierdaagse in Krabbendijke besloot rond 17.30 uur dat het evenement gewoon doorgaat. Ze meldt dat de veiligheid van de deelnemers ‘boven alles gaat'. Aan het evenement doen 320 deelnemers mee. Wel is het zo dat de lopers die 10 km wilden doen er maar 5 lopen.

In Ovezande gaat de wandelavond ook niet door. ,,Het risico voor onze wandelaars is te groot. Wij vinden het erg jammer, maar jullie veiligheid gaat voor alles. We zien jullie graag morgen weer", aldus de organisatie op Facebook.

De gecombineerde avondvierdaagse in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse gaat ook niet door.  ,,We moeten door het buitengebied en langs de Zeedijk lopen, dus wordt er onweer verwacht dan lopen we niet”, zegt voorzitter Piet Groffen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
  PREMIUM

  Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

  MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.
 2. Twintig Zeeuwen overlijden aan corona in twee weken tijd, 35 patiënten ontslagen uit Zeeuwse ziekenhuizen

  Twintig Zeeuwen overlijden aan corona in twee weken tijd, 35 patiënten ontslagen uit Zeeuwse ziekenhui­zen

  VLISSINGEN - Het coronavirus grijpt in Zeeland steeds harder om zich heen. Het aantal slachtoffers loopt de laatste dagen snel op. De afgelopen 24 uur zijn er vier Zeeuwen overleden aan Covid-19. Daarmee komt het totaal op twintig. Positief nieuws is dat verschillende Zeeuwen zijn genezen van het virus. In het Adrz zijn negentien patiënten ontslagen uit het ziekenhuis, bij ZorgSaam zestien.