Volledig scherm
Zomers weer, dus tijd voor de barbecue. © Getty Images

Barbecue in de aanslag: zomerse dagen op komst

VLISSINGEN - We hebben er even op moeten wachten, maar er komt zonnig en warm zomerweer aan. Tot en met het weekend wordt het al prima weer: de zon laat zich regelmatig zien, al valt er nog een lokale bui. De temperatuur loopt op naar rond de 23 graden.

Volgende week staat zonnig zomerweer op het programma en kan het kwik in Zeeland naar de 28 of 29 graden stijgen. Landinwaarts worden zelfs dagen met een tropische 30 graden verwacht. De regio midden krijgt eind deze week als laatste vakantie; vanaf dan hebben alle scholieren vakantie.

Komend weekend is het wisselend bewolkt met zonnige perioden en stapelwolken. Zaterdag komt het op veel plaatsen tot enkele regen- of onweersbuien, zondag groeien de stapelwolken alleen in het zuiden en oosten lokaal uit tot een onweersbui. In Zeeland komt de temperatuur rond de 23 graden uit.

In de eerste helft van volgende week wordt het waarschijnlijk droog en zonnig, maar vanaf woensdagmiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien langzaam toe.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oesterkweek komt van de grond
    PREMIUM
    Reportage | video

    Oester­kweek komt van de grond

    YERSEKE - Het zijn zware tijden in de oestersector. Al een paar jaar richten het herpesvirus en de oesterboorder op de bodem van de Oosterschelde een ware slachting aan onder kromme oesters. De oesterboorder is aartsvijand nummer één. Om te ontsnappen aan de oesterkiller experimenteren enkele bedrijven met kweek op tafels en in hangmandjes. Het is de toekomst, denkt oesterteler Adriaan van der Plasse van Delta Ostrea. ,,Want de oesterboorder gaat nooit meer weg.”