Volledig scherm
GGD, RUD Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland onderzoeken samenwerking. © PZC

Berenschot bekijkt samengaan Veiligheidsregio, GGD en RUD Zeeland

MIDDELBURG - De GGD, de Veiligheidsregio en milieudienst RUD in Zeeland worden mogelijk één organisatie. Het is een van de scenario's die zij de komende maanden onderzoeken. Daarbij worden ze begeleid door adviesbureau Berenschot.

De drie gemeenschappelijke regelingen praten inmiddels enkele maanden over nauwere samenwerking. Zij zien daar voordelen in, omdat het nu relatief kleine organisaties zijn. Dat maakt ze kwetsbaar.

Er kan in elk geval worden samengewerkt op het gebied van personeelsbeleid, financiën en automatisering. Ook inhoudelijk kunnen de organisaties waarschijnlijk van elkaar profiteren, waardoor de dienstverlening verbetert en er efficiënter wordt gewerkt. Verder valt er mogelijk winst te behalen op het gebied van huisvesting.

Verkenning

De provincie, de dertien Zeeuwse gemeenten en het waterschap zijn ermee akkoord dat de mogelijkheden van samenwerking verder worden verkend. Adviesbureau Berenschot onderzoekt nu hoe dat het beste kan worden aangepakt. Het is de bedoeling dat de uitkomsten van de verkenning medio dit jaar worden gepresenteerd.