Interieurspecialist Nienke van Heulen zet graag berenklauw in haar veranda. Boswachters hebben echter liever niet dat mensen ze plukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Interieurspecialist Nienke van Heulen zet graag berenklauw in haar veranda. Boswachters hebben echter liever niet dat mensen ze plukken. © Dirk-Jan Gjeltema

Bermen staan vol prachtige, maar levensgevaarlijke berenklauw: ‘Pluk ze niet!’

Metershoog steken ze momenteel boven het maaiveld uit. En ze zijn prachtig, die stengels berenklauw. Gedroogd in een grote vaas ‘blenden’ ze bovendien lekker in je interieur. Toch heeft de boswachter liever dat mensen ze laten staan. Anders komen we er nooit van af.

  1. Als je naar Oostkapelle op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen
    PREMIUM
    video

    Als je naar Oostkapel­le op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen

    MIDDELBURG - Testen, formulieren of quarantaine, daar heeft Justine Maljaars uit Middelburg geen trek in. ,,We gingen altijd naar Frankrijk, maar nu blijven we in Nederland, vanwege het coronavirus”, vertelt ze. ,,Dat hebben we vorig jaar ook al gedaan. Voor de kinderen hoef je niet ver weg. Het belangrijkste is dat we lekker even weg zijn, en dat de kinderen uit kunnen rusten. En ik vind het héérlijk dat ik ’s ochtends even geen broodtrommels hoef te vullen.”