Volledig scherm
Canadese troepen in Zeeland tijdens de Slag om de Schelde © Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingspad aangepast voor herdenking Slag om de Schelde

MIDDELBURG - Het Bevrijdingspad, een 130 km lange wandelroute over Walcheren en Zuid-Beveland, wordt aangepast ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om de Schelde.

Het pad werd in 2008 uitgezet op initiatief van de Koninklijke Wandelbond. De route voert langs plaatsen die van belang waren tijdens de gevechten in het najaar van 1944. Het boekje met daarin de route, is inmiddels uitverkocht. 

De afgelopen jaren zijn er in Zeeland in het  kader van de Liberation Route Europe meer markeringspunten geplaatst die een verhaal vertellen over de bevrijding. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Dit museum en museum Het Polderhuis in Westkapelle worden bij de herziening van het pad betrokken. Er komt ook een herziene uitgave van het boekje. Aanpassing van de wandelroute is ook nodig omdat de afgelopen elf jaar ook wegen zijn veranderd. De provincie Zeeland ondersteunt het project met 7.180 euro.

De gemeente Vlissingen subsidieert twee informatiepanelen die de Stichting Landschapsbeheer Zeeland langs de route zal plaatsen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.