Volledig scherm
PREMIUM
Hendriek Flikweert-Herselman voor het huis in de Biezelingsestraat in Kapelle waar ze opgroeide. Na 25 jaar weg te zijn geweest, woont ze er nu weer. © Johan van der Heijden

Bij toeval terug in het familiehuis van vroeger

Sommige mensen moeten diep graven voor jeugdherinneringen. Anderen kijken even om zich heen en lepelen de ene na de andere anekdote op. Hendriek Flikweert-Herselman (48) valt in de laatste categorie. Sinds drie jaar woont ze weer in het huis waarin ze opgroeide.

 1. HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen
  PREMIUM

  HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen

  VLISSINGEN - Waarom besluiten mensen nog een keer terug te komen naar een vakantiepark van Roompot? Wat was het moment dat je besloot om de 'bestel’-knop in te drukken op de website van Yoursurprise? Welke politiebureaus staan droog, als Zeeland overstroomt? Zeeuwse bedrijven en instellingen laten dat soort vraagstukken graag uitzoeken door studenten. ,,Wij krijgen veel meer verzoeken dan we aan kunnen", zegt ICT-docent Jorick Vos van de HZ. Jaarlijks buigen studenten zich over een paar honderd opdrachten uit het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er zo'n honderd grote, langjarige onderzoeksprojecten.
 2. Wethouder Vlissingen over afblazen marinierskazerne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd’

  Wethouder Vlissingen over afblazen mariniers­ka­zer­ne: ‘Als dit waar is, is een hele provincie geschof­feerd’

  VLISSINGEN - ,,Als dit waar is, is een hele provincie geschoffeerd.” Sinds afgelopen vrijdag probeert de Vlissingse wethouder Albert Vader tevergeefs om bij Defensie een reactie los te krijgen op berichten dat het kabinet op het punt stond de verplaatsing van de mariniers af te blazen. Ook gedeputeerde Jo-Annes de Bat is niet blij zo laat hij op Facebook weten. ,,Dit kan niet waar zijn. Het zijn weliswaar geen bevestigde berichten, maar we zijn alleen al boos omdat we geen reactie krijgen. Wordt absoluut vervolgd!”