Roompot Water Village in Kamperland, het eerste gasloze park van Roompot Vakanties
Volledig scherm
Roompot Water Village in Kamperland, het eerste gasloze park van Roompot Vakanties © Marcelle Davidse

Biopropaan dringt uitstoot C02 op vakantieparken Roompot terug

GOES - Roompot Vakanties voorziet gasten met een jaarplaats voortaan met biopropaangas. Volgens de vakantiereus vermindert de groene brandstof de uitstoot van het broeikasgas C02 aanmerkelijk: 400 kg C02 gaat er per gezin per jaar minder de lucht in.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel. Met de vervanging van fossiel propaangas door een biologisch alternatief denkt Roompot de C02-uitstoot op de jaarstandplaatsen met bijna 80 procent terug te dringen. 

De grootste aanbieder van vakantieaccommodaties in Nederland krijgt het biopropaangas rechtstreeks van Primagaz, een dochteronderneming van SHV Energy. Primagaz en SHV leveren momenteel jaarlijks 45.000 ton biopropaan. In 2040 willen ze uitsluitend biopropaan aanbieden. Over vijf jaar moet dat al een kwart van de propaan ‘groen’ zijn.

Vorig jaar opende Roompot zijn eerste gasloze vakantiepark in Kamperland: Roompot Water Village. Het bedrijf wil de C02-uitstoot op zijn parken verder verminderen. Het gebruik van biopropaan is één van de maatregelen.

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”