Volledig scherm
Schrijver Kees Slager (links) en uitgever Matty Verkamman met hun nieuwe boek De geschiedenis van Tholen. © Johan Van Der Heijden

Boek onthult: een van de grondleggers fascisme in Nederland komt uit Tholen

THOLEN - Een van de grondleggers van het fascisme in de jaren '20 in Nederland, komt uit Tholen. Professor George Charles Labouchère was een verrader, antisemiet, bewonderaar van de nazi's, SS-er en zo fout dat hij de NSB van Anton Mussert maar een slappe hap vond. Dat onthullen Kees Slager en Matty Verkamman in hun nieuwste boek 'Tholen', dat vanaf donderdag in de winkels ligt. 

In maar liefst 688 pagina's neemt schrijver Kees Slager (79) je mee op tijdreis. Van de prehistorie tot de laatste natuurrampen. Niets ontbreekt in het vijf kilo wegende 'Tholen'. Maar niet alle verhalen komen van de hand van Slager. Uitgever Matty Verkamman, zoon van een Thoolse visser, kwam tot de ontdekking dat zijn 'postzegelvriend', professor George Charles Labouchère, waar hij als kind op bezoek kwam, geen frisse jongen was. Verkamman deed de ontdekking nu bijna twee jaar geleden op basis van documentatie van de NIOD, het Nederlands Instituut voor Oorlogs Documentatie.

 1. Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  MIDDELBURG - Ineke van de Put uit Middelburg zat donderdagmiddag toch wel een beetje met de handen in het haar. Ze moest naar Schiphol om haar vlucht naar Vietnam te halen, maar er reden geen treinen. Een oproepje op twitter met de hashtag #stormpoolen bood uitkomst. Twee verschillende automobilisten die ze niet kende, brachten haar al stormpoolend toch op tijd op haar bestemming. ,,Fantastisch dat dit kan in ons land.''
 2. Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen
  Poll

  Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen

  VLISSINGEN - Het aantal ouders dat de zwemlessen voor hun kind niet zelf kan betalen neemt toe. Bijna duizend Zeeuwse gezinnen hebben het afgelopen jaar een beroep moeten doen op een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. In 2013 ging het nog om 350 kinderen die financiële steun kregen. Sinds het schoolzwemmen in veel gemeenten is afgeschaft, draaien ouders zelf op voor de kosten voor het behalen van een zwemdiploma van zoon of dochter. Dit kan al snel oplopen tot wel 900 euro.