‘Boeren doen hun stinkende best en steken zich in de schulden. Logisch dat ze zich niet begrepen voelen.’

de boer op | videoBROUWERSHAVEN - Klimaatverandering, zo dichtbij. Afgelopen zomer overstroomden rivieren in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en de Belgische provincie Luik. In Nederland werd het zuidelijke deel van Limburg zwaar getroffen. Meer dan tweehonderd dodelijke slachtoffers, vooral in Duitsland en België. De wassende rivieren waren wereldnieuws.  Brouwershaven was maandag 26 juli 2021 geen item in de internationale journaals. Joop en Maritha waren die dag net op fietsvakantie.

 1. Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO | DE BOER OP

  Marjo en Wilfried genieten van hun boerderij, maar balen van de overheid: ‘We zijn een makkelijke prooi’

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 4: Marjo en Wilfried Boonman en Wilfrieds vader Adri Boonman op hun boerenbedrijf annex dagbesteding voor mensen met een zorgvraag annex kinderopvang aan de Lageweg bij Nisse.
 2. Op boerderij de Duivekeet bij Oud-Vossemeer zit een boer die niet klaagt
  Play
  PREMIUM
  de boer op / video

  Op boerderij de Duivekeet bij Oud-Vossemeer zit een boer die niet klaagt

  Boeren zijn het gesprek van de dag. Ze stoten (te veel) stikstof uit, spuiten (te veel) bestrijdingsmiddelen, zorgen voor (te veel) slik op de weg, bezetten met (te grote) tractoren het Haagse Malieveld. Maar wíe zijn die boeren nu eigenlijk? In deze serie zoeken we hen op. Vandaag aflevering 11: Mariët Reins-Hage op haar akkerbouwbedrijf de Duivekeet bij Oud-Vossemeer op Tholen.